QuickScans

Welke campagneslogans gebruiken ontwikkelingsorganisaties? Welke foto’s zie je op hun website? En wie treedt er namens hen naar buiten als ambassadeur? De keuzes die ontwikkelingsorganisaties maken in hun communicatie-uitingen zijn cruciaal voor de beeldvorming bij het Nederlandse publiek. Daarom biedt IDleaks aan ngo's concrete handvatten om een genuanceerd en eerlijk beeld van ontwikkelingssamenwerking uit te dragen door middel van de IDleaks 'QuickScan'.

Wat is een IDleaks QuickScan?
Voor een IDleaks QuickScan maakt ons team - desgevraagd - een analyse van een ngo-campagne op basis van de IDleaks Communicatiecode. De belangrijkste conclusies worden vervolgens in een sessie van een uur gepresenteerd en samen met de ngo besproken in een open dialoog. Hierbij staat de kennisuitwisseling voorop, gaan we graag de dialoog over beeldvorming aan en bieden we praktische handvatten. Vervolgens worden de bevindingen van de QuickScan gebundeld in een rapport en aan de organisatie aangeboden.

Wat zeggen NGO's over het resultaat van onze QuickScan?

Kees van den Broek, directeur van het Liliane Fonds, heeft ons de volgende woorden meegegeven:

"Wij waarderen kritische blikken van buiten. Toen IDleaks ons benaderde voor een QuickScan van onze communicatie-uitingen, zeiden we meteen 'ja'. We bleken de eersten te zijn. Maar we zijn een proefkonijn zonder spijt. De rapportage van IDleaks was gefundeerd en constructief, de presentatie inspirerend. Met kritische noten, jazeker, maar ook met zinvolle suggesties die het Liliane Fonds zeker gaat benutten. Een QuickScan door IDleaks is een aanrader!"

En van Edukans ontvingen we de volgende feedback:

"IDleaks nam drie campagnes van Edukans onder de loep. Resultaat: de nodige eye-openers en waardevolle tips – waar we direct mee aan de slag kunnen. Als vanzelfsprekend willen wij in onze communicatie een eerlijk beeld over ontwikkelingssamenwerking neerzetten en staat menswaardig communiceren voorop. Dankzij de grondige analyse zien we dat er nog steeds stappen te zetten zijn. Ook als ontwikkelingsorganisatie voor onderwijs blijven wij leren. Dank aan het team van IDleaks!"

Interesse?

IDleaks biedt een QuickScan aan voor een onkostenvergoeding van €500. Vooraf bekijken we hoe de QuickScan het best aansluit bij de wensen van uw organisatie. De duur van een QuickScan is ongeveer twee maanden tussen het eerste gesprek en de uiteindelijke presentatie.

Heeft uw organisatie interesse in een QuickScan van IDleaks? Neem dan nu contact op met teamleider Vera Hendriks via quickscan@idleaks.nl.

Dorcas - Quickscanned

Quickscanned-Edukans

UNICEF-quickscanned

Quickscanned_Liliane Fonds