IDleaks Awards 2015

De IDleaks Awards 2015 waren een groot succes!

Zo’n 200 geïnteresseerden waren aanwezig bij de show met interessante sprekers en vele inspirerende ideeën rondom communicatie over ontwikkelingssamenwerking. Het is duidelijk dat de discussie leeft en daar zijn we ontzettend blij mee!

Het hoogtepunt van de avond was natuurlijk de uitreiking van de Hoogvlieger Award, de felbegeerde prijs voor het best beoordeelde campagnefilmpje. De publieksprijs ging daarbij naar: Amref Flying Doctors!

Naast de publieksprijs deelde een vakjury tijdens de IDleaks Awards ook een Hoogvlieger Award uit. Na lang overleggen kwamen de juryleden tot een andere winnaar: De Schone Kleren Campagne! Dit vanwege het krachtige filmpje waarin uitgebreide context gegeven wordt over de situatie van de hoofdrolspeelster.

De Vlieg in het Oog Awards voor de slechtst beoordeelde campagnefilmpjes gingen naar Dorcas (publieksprijs) en Cordaid Kinderstem (juryprijs). Deze filmpjes hadden nog het een en ander te leren op het gebied van context, het bieden van een handelingsperspectief en het laten horen van de lokale stem. Ook de winnaars van de awards gaven zelf toe dat de betreffende filmpjes verbeterpunten hadden, maar uiteraard hebben zij vele andere, inspirerende en mooie beelden gemaakt.

vliegbokaal_01Hoogvlieger_01

 

In samenwerking met:  

PakhuisOW_logo

 

 

 

OneWorld artikelen:

Screen Shot 2015-06-26 at 22.21.31Screen Shot 2015-06-26 at 22.46.48